Cranis enclavats a ULLASTRET

18 nov.
ELS-CAPS-TALLATS-D-ULLASTRET_medium

Cartell de l’exposició temporal del Museu d’Arqueologia de Catalunya d’Ullastret que es fa del 15 de novembre del 2014 al 31 de Maig del 2015

Durant el transcurs d’una excavació que es va realitzar al Puig se Sant Andreu a Ullastret l’any 2012, es va localitzar una de les troballes arqueològiques del Món Iber, més importants dels darrers temps.

La troballa és que van aparèixer 15 fragments cranials humans, entre ells, dos caps enclavats en un estat molt bo de conservació.

Aquesta troballa demostra que el ritual dels caps tallats, costum d’origen Celta i descrita per diversos autors clàssics, era practicada pels poblats Ibers costaners del Nord-Est de la península Ibèrica, Indigetes i Laietans.

El ritual consisteix en exhibir un trofeu de guerra, el cap del enemic vençut.

Aquesta exposició és el resultat de gairebé dos anys d’estudis d’un procés de recerca endegat per un equip format per antropòlegs, arqueòlegs, restauradors i especialistes en altres disciplines que establiren un protocol d’actuació per abordar l’estudi d’aquestes restes.

L’exposició és gratuïta i s’iclou amb l’entrada al Museu, no cal reserva prèvia, però l’aforament és limitat.

Les visites guiades són el 7 de desembre del 2014, el 25 de Gener, el 15 de febrer, el 8 de Març, el 19 d’Abril i el 10 de Maig del 2015 a les 12:00 hores.

http://www.mac.cat/Seus/Ullastret/Activitats/Conferencies

Nota de premsa_cranis enclavats

http://www.mac.cat/Premsa/Actualitat/Dos-cranis-enclavats-trobats-a-Ullastret-reafirmen-que-els-ibers-practicaven-decapitacions-rituals

http://www.nationalgeographic.com.es/articulo/historia/actualidad/7753/descubren_dos_craneos_enclavados_poblado_iberico_ullastret.html#

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: